MENIU

Au început cu 500 de mărci, iar azi fac milioane de euro din vânzarea de calculatoare recondiţionate

Au făcut bani din recondiţionarea calculatoarelor

Dan Iliescu si Lucian Muresan sunt doi tineri care de peste 12 ani conduc business-ul CIT Grup din Timisoara, specializat in comercializarea de calculatoare si echipamente de calcul reconditionate.  

CIT Grupeste poate unul dintre cele mai bune exemple de a supravietui pe piata PC-urilor, una dintre cele mai afectate in ultimii ani, vanzarile de profil inregistrand anual scaderi pe fondul aparitiei noilor dispozitive inteligente, dar mai ales a reducerii achizitiilor pe acest segment, scrie Wall-Street.ro.

Povestea celor doi a inceput undeva prin anii 2000, cand Dan Iliescu si Lucian Muresan au pornit la drum cu 1.000 de marci. "Am achizitionat o pereche de ochelari 3D la acele vremuri cu banii pe care ii aveam in buzunar, iar catva timp mai tarziu am reusit sa ii vindem de peste 15 ori mai scump. Asa am facut practic primii bani, ceea ce ne-a facilitat directia pe care urma sa mergem", spune Dan Iliescu, CEO-ul CIT Grup.

El isi aduce aminte ca din primii bani realizati, cei doi si-au deschis un "Internet Café" intr-un apartament in care aveau sapte calculatoare. "Cand am ajuns in clasa a 12-a am fost nevoit sa plec in Statele Unite un an de zile, iar astfel am fost fotat sa vand calculatoarele. Un an mai tarziu m-am intors si am decis impreuna cu Lucian ca vrem sa ne ocupam de comercializarea de calculatoare reconditionate. Astfel am inceput sa cautam furnizori, iar primele transporturi reprezentau monitoare. Le aduceam cu TIR-ul", a mai precizat Dan Iliescu.

Din 2002 si pana in prezent CIT Grup a reusit sa ajunga la un rulaj de aproape 4 milioane de euro, bani rezultati exclusiv din comercializarea de calculatoare si echipamente de calcul reconditionate. Mai mult...

Mai multe articole despre:
afacere calculatoare business