MENIU

Au găsit rămășițele unui bebeluș, vechi de 300 de ani. Le-au analizat și au descoperit ceva șocant

Au găsit rămășițele unui bebeluș, vechi de 300 de ani. Le-au analizat și au descoperit ceva șocant

În urmă cu circa 22 de ani, arheologii au făcut o descoperire surprinzătoare lângă o biserică din Ungaria. Aceștia au găsit două lădițe în stare intactă.

Când au ridicat capacele au rămas fără cuvinte. În interiorul lor se găseau rămășițele unei mame de 38 de ani, Veronica, și ale fiului ei, Yohan, ambii răpuși de tuberculoză în urmă cu peste 300 de ani.

Aceste lădițe au rămas practic neatinse în ultimul deceniu, scrie shareably.net, până când cercetătorii au decis să le supună unei serii de analize amănunțite.

Cercetatorii de la Orange County Global Medical Center din Santa Ana, California, au efectuat, recent, o mai multe analize pe oseminte. Apoi, au extins cercetarea pe locul unde au fost găsite cele două lădițe.

Arheologii au găsit peste 250 de mumii în aceeași zonă. Cercetatorii susțin că desi nu exista niciun fel de medicament pentru a combate tuberculoza în urmă cu peste 300 de ani, speră ca prin intermediul acestor descoperiri să găsească noi remedii pentru a eradica această boală.

Mai multe articole despre:
bebeluş mumie lădiţe