MENIU

Au fost premiați de NASA, dar nu au bani de drum în SUA pentru a ridica premiile. Drama tinerilor geniali din România

Elevii unui liceu din Constanța au fost premiați de NASA, dar nu pot ajunge în Statele Unite ale Americii să-și ridice premiile. Costurile sunt ridicate, iar ei nu și le permit. Școala unde studiază susține că nu poate să îi ajute pentru că nu are banii pentru deplasare în buget. 

O staţie spaţială le-a adus adus elevilor de la Liceul Ovidius din Constanța recunoaşterea peste ocean. Echipa de cercetători a lucrat timp de 8 luni la proiectul pentru NASA. 

„Scopul stației noastre de a recicla deșeurile spațiale care sunt un pericol pentru sateliții noștrii,” spune Anabela Balcan, parte a echipei de tineri care a fost premiată de agenția spațială americană.

„Proiectul nostru a fost despre o stație spațială care va fi înlocuitorul Pământului pentru că a fost distrus chiar de noi,” a explicat Delia Constantin, un alt membru al echipei de elevi care i-a impresionat pe americani.

Acum însă elevii mai au un hop de trecut. Pentru a putea să își ridice premiile, ar trebui să meargă în Statele Unite ale Americii. Pe banii lor, iar aceștia nu au resursele necesare.

„Au fost 19 tări participante, au fost peste 4 mii cinsute de proiecte și peste 26 de mii de elevi participanți și consider că bătălia a fost foarte puternică,” a spus Cristinel Maga, profesorul care i-a coordonat pe elevi.

Elevii câştigători şi profesorii sunt invitaţi la conferinţa NASA de la finalul lunii mai, în Dallas. 

Mai multe articole despre:
nasa sua studenti premii nasa