MENIU

Au expirat contractele-mamut pentru întreţinerea străzilor din Capitală. Cât au costat bordurile

Contractele pentru întreţinerea străzilor aflate în administrarea Primăriei Capitalei au fost atribuite în 2011, câştigătorii fiind 11 firme cu tradiţie în asfaltarea străzilor din Capitală. Aceste contracte au expirat la începutul lunii octombrie 2015.

Primaria Capitalei a platit in ultimii patru ani pentru intretinerea bulevardelor principale din Bucuresti circa 765 milioane de lei, adica 170 milioane de euro, potrivit informatiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

Contractele peentru aceste servicii au fost incheiate in 2011 si au expirat pe 2 octombrie 2015.

In principal, acesti bani au fost folositi pentru astuparea gropilor din carosabil, inlocuirea bordurilor, reparatiile de intretinere anuala a strazilor, dar si modernizarea trotuarelor de pe anumite artere din Capitala - Calea Victoriei, bd. Elisabeta, Magheru, str. CA Rosetti.

Cele 170 milioane de euro au ajuns in buzunarul firmelor Tehnologica Radion, Delta ACM, Euroconstruct, Straco Grup, Strabag si Procons.

Desi se cheltuiesc foarte multi banii, nu se poate spune ca strazile din Bucuresti arata impecabil, mai ales dupa sezonul rece, marile bulevarde fiind pline de gropi.

La inceputul acestui an, in luna martie, Administratia Strazilor Bucuresti a scos la licitatie alte sase acorduri - cadru, cate unul pentru fiecare sector, pentru lucrari de reparatii drumuri aferente retelei stradale din Municipiul Bucuresti - proiectare si executie.

Pentru fiecare sector, institutia este dispusa sa dea maxim 40 milioane lei fara TVA pentru o perioada de 4 ani, potrivit Hotnews.