MENIU

Au construit o "comoară" din gunoi

Meseria de gunoier, privită poate cu sila de unii, a devenit extrem de apreciată în Turcia datorită lor, mai multor bărbați gunoieri, care au strâns de-a lungul timpului toate carțile arucate de alții și au deschis propria lor bibliotecă în Ankara.

Biblioteca se află în cartierul Çankaya din Ankara și a fost înființată după ce gunoierii au început să colecteze cărțile aruncate. Timp de luni de zile, au adunat gunoierii cărțile aruncate, iar pe măsură ce colecția se mărea, locuitorii din Ankara au început să doneze din cărțile lor. Inițial, cărțile puteau fi împrumutate doar de angajații de la Salubritate și familiile acestora. Dar, odată ce colecția s-a mărit, iar interesul pentru bibliotecă a crescut în rândul comunității, biblioteca a fost deschisă publicului în luna septembrie a anului trecut.

Biblioteca se află într-un spațiu dezafectat care aparținea firmei de Salubritate. Cu o fațadă de cărămidă și coridoare lungi, spațiul era ideal pentru bibliotecă. Cărțile pot fi împrumutate timp de două săptămâni, perioadă care poate fi prelungită, dacă este nevoie

Mai multe articole despre:
cărţi împrumut comoară bibliotecă