MENIU

ATENŢIE! Zăpadă de 1,5 m pe TRANSALPINA. Mai mulţi turişti străini, BLOCAŢI

<p>Transalpina</p>
<p>Zăpadă de aproape doi metri pe Transalpina</p>

Salvamontistii gorjeni ii avertizeaza pe turisti sa nu se aventureze in zona inalta a DN 67 C Transalpina, chiar daca pe unele portiuni zapada este mica, seful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, informand ca zapada atinge un metru si jumatate in unele locuri, fiind practic imposibil de inaintat.

El a afirmat ca soseaua este semnalizata corespunzator cu bariere, iar turistii sunt sfatuiti sa evite tronsonul care este inchis.

"Transalpina, in acest moment, este semnalizata corespunzator ca este un drum inchis circulatiei publice pe un anumit tronson, tronsonul care traverseaza muntele, este prevazuta cu bariere metalice, cu bariere de beton, si, dupa aceste bariere, drumul nu mai este desfacut, practic zapada este neatinsa. In zonele de joasa altitudine, unde a nins a mai putin, s-ar putea ca drumul sa nu fie acoperit ca zapada pe primii kilometri si asta sa ii tenteze pe turisti sa ocoleasca barierele daca e posibil si sa incerce sa inainteze pe drum. Acolo unde incepe zapada, este bine sa se intoarca, sa evite acest lucru, pentru ca e clar ca in zona inalta de munte zapada e foarte mare, astazi (miercuri n.r.) salvamontistii gorjeni au fost acolo si au gasit zone cu zapada de un metru si jumatate, deci e destul de mare si nu au nicio sansa sa treaca. Mai mult de atat, se pot inzapezi la primul sector cu zapada si apar probleme", a declarat, pentru AGERPRES, Sabin Cornoiu.

Miercuri dimineata, o masina cu trei turisti straini a cerut ajutorul salvamontistilor, dupa ce autovehiculul a derapat pe un drum lateral din apropierea Lacului Vidra, scrie agerpres.ro.

"La ora 06.00, am primit informatia ca este o masina cu turisti straini blocata pe Transalpina, informatia nu a fost foarte exacta, nu se stia locatia, ni s-a spus doar numarul de persoane. Am deplasat un echipaj de salvamontisti din Ranca acolo, cu un atv cu senile, au verificat partea de sosea aferenta judetului Gorj, au ajuns pana in zona alpina inalta, de aici fiind imposibil ca masina sa se mai afle pe raza judetului nostru. Au transferat evenimentul catre cei de la Valcea, nici ei nu i-au gasit, apoi au extins cautarile pe un drum lateral si i-au gasit undeva pe drumul de control al lacului de la Vidra. Masina nu a putut fi localizata, informatiile nu au fost corecte si cei care au preluat apelul nu i-au putut localiza cu exactitate. Au fost gasiti pana la urma, nu au avut nicio problema medicala, singura lor problema era ca masina derapase si alunecase intr-un sant si a trebuit sa-i ajute sa o scoata de acolo", precizat seful Serviciului de Salvamont Gorj.

Mai multe articole despre:
turişti transalpina iarnă transalpina