MENIU

Atenţie! Un produs de post preferat de români, analizat de Protecţia Consumatorilor:ce-au descoperit

Laptele de soia, analizat de ANPC. Ce s-a descoperit

Avand in vedere ca este postul Pastelui si multi romani opteaza pentru laptele din soia, ANPCPPS Romania (Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania) a realizat un studiu pe opt astfel de produse achizitionate din diverse magazine din Romania.

"Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste concentratia de boabe de soia la un litru de apa, 37,5 % din produsele analizate au in continut scazut de boabe de soia, respectiv: 3%, 5% sau 6%", se arata intr-un comunicat de presă.

Avand in vedere concentratia mica de boabe sau seminte de soia, s-a descoperit ca produsele aveau o cantitate mai mare de apa, ulei, alge marine, sare si o concentratie scazuta de proteine.

"37,5% din produsele de lapte de soia prezinta cantitati de zaharuri, cu o concentratie de 5 sau 8 procente la 100 gr. Din punct de vedere al cantitatii de sare/ 100 g de produs, aceasta se situeaza intre 0,05 g si 0,4 g", se mai arata in documentul citat.

ANPCPPS mai transmite ca pe eticheta produselor apar valorile energetice /100g, acestea situandu-se intre 19 kcal si 78 kcal, in conditiile in care valoare ideala este de 141 kcal/100g.

"Desi ar trebui sa nu contina deloc carbohidrati, 25% din produsele supuse testului prezinta procente ridicate de 5, respectiv 8 la 100 gr de carbohidrati. De asemenea, 25% din produsele prezentate contin grasimi peste limita acceptata, de 18gr/100 gr", mai spune ANPCPPS, citat de Ziare.com.

De asemenea, ANPCPPS anunta ca produsele care au fost studiate au ca distribuitor/producator urmatoarele companii: S.A. Delhaize Group N.V / SC Mega Image SRL; Mona Naturprodukte GmbH / S.C Lidl Discount SRL; S.C. SANO VITA S.R.L; S.C Delaco Distribution SA; Bio Slym S.R.L; DANONE PDPA srl; Alpro C.V.A; Inedit S.R.L.

Mai multe articole despre:
post ANPC Postul Paştelui lapte de soia