MENIU

Atenţie, şoferi! Polițiștii maghiari, la vânătoare de români

Poliţiştii maghiari, la vânătoare de români

Premierul Ungariei, Victor Orban, și șeful Poliției, Papp Károly, au inaugurat luni în comuna Vásárosnamény din județul maghiar Szatmar-Szabolcs-Bereg un Centru de Prelucrare a datelor a Poliției Rutiere.

Acuzaţi de abuzuri şi discriminare la adresa românilor şi bulgarilor, polițiștii maghiari au acum la dispoziție un sistem informatice de control în trafic, astfel încât cei care au fost cel mai mult amendaţi să fie şi cel mai des controlaţi.

Un asemenea sistem exista până acum doar în vestul Ungariei, iar de luni există și în partea de est, scrie voceatransilvaniei.ro.

Numărul controalelor din Ungaria este stabilit în funcţie de trafic, separat pentru unguri şi șoferii străini. Şi cum traficul românilor a crescut cu 65% de la începutul anului, circa 58% din totalul amenzilor aplicate de unguri s-au adresat acestora.

Practic, dacă ați fost amendați în Ungaria și nu ați plătit amenzile, polițiștii maghiari vor putea să vă depisteze în trafic și să vă oprească din nou. Și nu veți mai putea pleca fără a plăti toate amenzile.