MENIU

Atenție, șoferi! Carosabilul este umed pe mai multe șosele din România - Unde sunt cele mai periculoase zone

Atenție, șoferi! Carosabilul este umed pe mai multe șosele din România - Unde sunt cele mai periculoase zone

Atenție, șoferi! Carosabilul este umed pe mai multe şosele importante din România, în ultimele ore, după schimbarea bruscă a vremii.

Centrul Info Trafic avertizează șoferii că pe principalele artere rutiere din România carosabilul este umed şi traficul este redus.

Duminică dimineaţa nu au fost semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a unui eveniment rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, pe mai multe artere rutiere din județele Harghita, Ilfov, Maramureș, Olt, Suceava, Teleorman, dar și în municipiul București.

Plouă și pe tronsonul kilometric 10-144 al autostrăzii A2 București-Constanța, carosabilul fiind umed, însă vizibilitatea este bună, iar traficul este redus.

Totuşi, plouă în mai multe părţi ale ţării. Carosabilul este umed pe arterele rutiere din judeţele Harghita, Ilfov, Maramureş, Olt, Suceava, Teleorman şi din municipiul Bucureşti. Plouă şi pe tronsonul kilometric 10-144 al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, însă vizibilitatea este bună, iar traficul este redus.

Pe celelalte artere rutiere principale, autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A3 Bucureşti-Ploieşti, dar şi pe DN1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, se circulă preponderent pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori scăzute de trafic, a precizat Infotrafic.

Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate, a transmis Info Trafic.

Mai multe articole despre:
infotrafic circulatie rutiera ploi carosabil umed