MENIU

Atenție! Nu mai mâncați prune dacă suferiți de această boală 

Atenție! Nu mai mâncați prune dacă suferiți de această boală

Delicioase, suculente şi cărnoase, prunele au un conşinut scăzut de calorii, mai exact 46 calorii la 100 g şi nu conţin grăsimi saturate, cu toate acestea, ele ne furnizează minerale si vitamine. Prunele au şi proprietăţi diuretice, de stimulare a sistemului nervos, hepatice, de dezintoxicare şi laxative. Aceste fructe ameliorează stările inflamatorii ale ficatului şi splinei.

În ciuda beneficiilor pe care le aduc organismului, prunele nu sunt indicate tuturor persoanelor. 

„Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat pentru că au o concentraţie ridicată de glucide. De asemenea, consumul de prune este contraindicat în boala diareică acută sau cronică şi în caz de suferinţe renale, cum sunt pietrele la rinichi”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie. 

Pe de altă parte, prunele şi sucul proaspăt pregătit din ele contribuie la scăderea acidităţii sucului gastric, ceea ce le face să fie un mijloc de tratament auxiliar în gastrite, ulcer stomacal şi duodenal, scrie adevarul.ro. Prunele îmbunătăţesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroză, colecist şi hipertensiune, spune specialistul.

Mai multe articole despre:
prune prune afectiuni beneficii prune