MENIU

Atenţie! Ceaiul de sunătoare îţi poate face mai mult rău decât bine. Iată ce contraindicaţii are

<p>Atenţie! Ceaiul de sunătoare &icirc;ţi poate face mai mult rău dec&acirc;t bine. Iată ce contraindicaţii are</p>

Sunătoarea este una dintre cele mai utilizate plante de leac, principiile sale active şi proprietăţile terapeutice fiind studiate amănunţit. În scop medicinal se foloses florile care trebuie culese în zile uscate şi însorite, din iunie şi până în septembrie, prin tăiere cu foarfeca. Plantă se usucă într-un loc bine aerisit şi întunecos, întinsă în strat subţire, pe hârtie sau pânză şi se păstrează în pungi de hârtie ori săculeţi de pânză în locuri uscate şi întunecate.

Ce contraindicaţii are ceaiul de sunătoare:

Începerea, că şi oprirea unui tratament cu sunătoare trebuie făcute gradat, în doze crescătoare, respectiv descrescătoare.

Este fotosensibilizatoare, deci pe durata tratamentului se evita expunerea la soare.

În asociere cu diferite medicamente (antidepresive, antiastmatice, hipotensive, hipocolesterolemiante, contraceptive orale) poate diminua efectul terapeutic al acestora, deci nu începeţi un tratament cu sunătoare, în cazul în care urmaţi şi un tratament clasic, decât după ce aţi cerut sfatul unui fitoterapeut.

În caz de administrare prelungită (peste 2-3 luni fără pauze) pot apărea reacţii averse: colici, diaree, nevralgii, tulburări de somn, alergii cutanate, anxietate, disfuncţii erectile, gură uscată, migrene.

Femeile însărcinate, dar şi cele care alăptează trebuie să evite tratamentele cu sunătoare. La fe şi persoanele cu sindrom bipolar sau Alzheimer.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
sănătate contraindicatii ceai de sunătoare