MENIU

Atenţie! A apărut o nouă metodă de înşelăciune. Sunt vizaţi sunt bătrânii

Atenţie! A apărut o nouă metodă de înşelăciune. Sunt vizaţi sunt bătrânii

Dacă metoda „Accidentul” este perimată, infractorii nu au pierdut timpul şi au născocit o altă metodă prin care îi înşeală pe cei naivi. Cel puţin şase persoane din Sibiu au auzit deja povestea în urma căreia li s-au furat bijuteriile.

Iată scenariul: victimele, în general persoane vârstnice, sunt abordate pe stradă de o femeie necunoscută, care se află pe bancheta din spate a unui autoturism, sub pretextul de a fi îndrumată spre Spital.

Astfel, femeia necunoscută, pretinzând că este nepoata unei persoane publice cunoscute care a încetat din viaţă, poartă discuţii cu victima, fără a ieşi însă din maşină, oferindu-i în acest context un cadou în memoria celui decedat.

În funcţie de bijuteriile purtate de victimă (inel, cercei, lănţişor), femeia necunoscută îi oferă victimei bijuterii pe care insistă să i le aplice personal, însă în acelaşi timp îi ia victimei, cu acordul acesteia, bijuteriile purtate, pe care le pune într-o batistă/şerveţel pe care îl leagă, scrie oradesibiu.ro.

Batista sau după caz, şerveţelul legat este restituit victimei însă aceasta este avertizată să îl desfacă doar mai târziu pentru că a făcut un „descântec”. Ulterior, persoanele vătămate constată că au fost înşelate, în batistă găsind bijuterii de culoare galbenă, fără valoare sau monede de 5 sau 10 bani.