MENIU

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat din cauza unei fisuri în șosea, în județul Vâlcea

Șoferii care vor să circule pe DN7 trebuie să aibă în vedere că traficul pe acest drum este îngreunat din cauza unei fisuri apărute în carosabil.

Din cauza producerii unei fisuri în carosabil, circulația rutieră pe DN7 se desfășoară îngreunat, pe un fir alternativ, la km 177+200 de metri, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea (în zona unui podeț).

De asemenea, polițiștii avertizează șoferii să circule prudent, după e ANM a emis o avertizare Cod Galben de ninsori și vânt valabilă pentru aproape toată țara. 

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul corespunzător (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în așa fel încât să poată fi evitat orice pericol care ar putea să apară. De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Mai multe articole despre:
soferi trafic rutier