MENIU

Atentate la Bruxelles. Lovitură de teatru: cel mai căutat dintre teroriști, MORT în explozie

<p>Atentate Bruxelles</p>

Lovitură de teatru în cazul atentatelor din Bruxelles: cel mai căutat terorist al momentului, artizanul bombelor și în exploziile de la Paris, Najim Laachraoui, a fost unul dintre atentatorii kamikaze de la aeroport. Polițiștii belgieni au crezut, inițial, că l-au prins în cursul dimineții de miercuri, însă au reținut o altă persoană. În paralel, continuă căutarea celui de-al treilea terorist care apare pe imaginile de la aeroport.

Forțele de securitate belgiene bâjbâie la mai bine de 24 de ore de la atentatele din Bruxelles în căutarea pistelor care să lămurească termenii ecuației negre și să ducă la prinderea celor care au legături cu evenimentul terorist.

Șirul de gafe a început miercuri dimineață cu prinderea unui suspect care nu era de fapt cel căutat. Acum, o nouă informație schimbă datele problemei: chiar artizanul bombelor, Najim Laachraoui, ar fi unul dintre teroriștii kamikaze de la aeroport, cel care apare în fottografie în stânga, scrie DailyMail.

În mijlocul fotografiei este Ibrahim El Bakraoui, iar individul misterios în costum alb despre care se credea inițial că ar fi Laachraoui rămâne căutatîn continuare, fără a i se cunoaște identitatea.

Cel de-al doilea atentator sinucigaș de pe aeroportul internațional din Bruxelles a fost Najim Laachraoui, dat deja în urmărire în legătură cu atacurile teroriste din noiembrie de la Paris, anunță și cotidianul belgian De Standaard, citând o sursă care și-a păstrat anonimatul.

Procuratura a confirmat anterior că individul arestat în cursul dimineții în cartierul bruxellez Anderlecht nu este Najim Laachraoui, așa cum informaseră publicația La Derniere Heure și postul RTL Info.

Plecat în Siria în februarie 2013, Najim Laachraoui a făcut parte din primele grupuri de bruxellezi care s-au alăturat jihadiștilor în Siria. El era căutat de poliție din data de 4 decembrie anul trecut, scrie Agerpres.

Născut pe 18 mai 1991, originar din cartierul bruxellez Schaerbeek, Najim Laachraoui a fost controlat și când se afla într-o mașină, la 9 septembrie, sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam și Mohamed Belkaid, un algerian în vârstă de 35 de ani împușcat mortal de poliția săptămâna trecută la Forest, în sud-vestul regiunii Bruxelles.

Parchetul federal belgian a anunțat luni că unul dintre complicii comandourilor care au comis atentatele de la Paris, cunoscut sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, a fost identificat ca fiind Najim Laachraoui.

Sub această identitate falsă a fost închiriată locuința percheziționată la 26 noiembrie 2015 la Auvelais, în apropiere de Namur. Casa a fost folosită pentru pregătirea atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morți și sute de răniți. ''Urme de ADN ale lui Laachraoui Najim au fost descoperite în casa închiriată la Auvelais, precum și în apartamentul de pe Rue Henri Bergé din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, care ar fi fost utilizate de gruparea teroristă'', a precizat luni Parchetul belgian.

Mai multe articole despre:
null