MENIU

Atentat terorist, dejucat în Italia. Mai mulţi suspecţi au fost reţinuţi

Poliţia italiană

Poliţia italiană a descoperit la timp planul unor atacuri teroriste "acordând o atenţie specială oraşului Roma".

Mai multe persoane suspectate ca planuiau sa comita atentate au fost arestate, joi, in cadrul unei vaste operatiuni desfasurate in nordul Italiei.

Anuntul a fost facut de ministrul de Interne de la Roma, Angelino Alfano.

Potrivit procurorilor, un membru al retelei teroriste Statul Islamic ar fi ordonat unui italian, de origine marocana, sa comita atacuri in Roma pe durata Anului Sfant, informeaza Ziare.com.

Anchetatorii italieni au interceptat discutii despre planuirea unor atacuri "acordand o atentie speciala orasului Roma", localizate in zone controlate de Statul Islamic in timpul unei investigatii ce a vizat militanti straini aflati in Italia.

Potrivit The Washington Post, politia italiana a retinut un cuplu de marocani care locuia in Lecco, in apropiere de Milano, care planuia sa paraseasca Italia pentru a ajunge in teritorii controlate de Stat Islamic din Siria sau Irak, impreuna cu cei doi copii ai lor, cu varste de doi si patru ani.

Un alt barbat de origine marocana de 23 de ani a fost arestat in Varese, un alt oras in apropiere de Milano, arata sursa citata.

Mai multe articole despre:
null