MENIU

Atenționare de călătorie MAE: Ungaria - cod portocaliu de ploaie înghețată și ninsori

Atenționare de călătorie MAE: Ungaria - cod portocaliu de ploaie înghețată și ninsori

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află sau tranzitează teritoriul Ungariei că Inspectoratul de Meteorologie din această țară a emis atenționare de cod portocaliu de ploaie înghețată și ninsori, în zilele de 13 și 14 ianuarie, pentru județele din centru și nord-est - Pest, Bacs-Kiskun, Borsod-Abauj-Zemplen, Csongrad, Heves, Nograd și Jasz-Nagykun-Szolnok.

Cod galben de ploaie și ninsoare, valabil pentru aceeași perioadă de timp, a fost emis pentru județele Pest, Baranya, Bacs-Kiskun, Bekes, Fejer, Hajdu-Bihar, Heves, Nograd, Somogy, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Tolna, Veszprem și Zala, informează un comunicat al ministerului transmis vineri AGERPRES.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912, arată sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor www.meteoalarm.eu și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Mai multe articole despre:
Ungaria ateníonare de călătorie