MENIU

Atenție la orezul de plastic! Cum îl deosebești de cel natural

<p>Atenție la orezul de plastic! Cum &icirc;l deosebești de cel natural</p>

Recent, lumea a fost deranjată de știrile șocante despre ouăle false produse în China. Din păcate, acest lucru este urmat de un alt fapt deranjant. Presa din întreaga lume răspândește vestea despre orezul chinezesc din plastic. Prin urmare, este recomandat să citiți cu atenție etichetele de pe produsele pe care le cumpărați, pentru a evita acest lucru.

Presa locală din Asia a declarat că acest tip de orez din plastic este originar din China, dar a fost găsit mai întâi în partea de sud a Indiei, Kerala. Mai mult decât atât, acesta a fost distribuit rapid în țările din Asia, cum ar fi India, Vietnam și Indonezia. Acest tip de orez din plastic este amestecat cu orez normal și poate fi găsit în multe mărci comerciale bine cunoscute. Prin urmare, este foarte dificil de observat diferenta pentru a o evita. Cei care l-au consumat susțin că s-au confruntat cu probleme digestive.

Acest orez este format dintr-un mix de cartofi, cartofi dulci și rășini sintetice, care pot avea efecte negative și chiar toxice asupra sistemului gastrointestinal, potrivit experților. În plus, mass-media au raportat că orezul fals a fost pe piață pentru o lungă perioadă de timp și că aceasta ar fi apărut pentru prima dată în Shaanxi și Taiyuan. Din cauza asemănării sale cu orezul normal, oamenii nu pot observa diferența.

In general, este foarte dificil de observat distincția între orez normal și fals atunci când îl cumpărați din supermarket-uri. Cu toate acestea, puteți face următorul test la domiciliu. Atunci când fierbe, orez fals are un gust caracteristic, care este diferit de cel normal, iar atunci când este expus la căldură se arde ca plasticul, de unde și denumirea.

Sursa: elli.ro

Mai multe articole despre:
orez orez din plastic