MENIU

Atanasie Stănculescu, întrebat dacă se poate face dreptate după 25 de ani: "Trăim în România"

Fostul ministru al Apărării, Victor Atanasie Stănculescu, a declarat, la ieșirea de la Parchetul General, că nu a dat nicio declarație în fața procurorilor și că nu poate fi pus sub învinuire în dosarul "Mineriada" în condițiile în care pe data de 13 iunie 1990 se afla la Berlin. Întrebat dacă se poate face dreptate, în acest caz, după 25 de ani, Stănculescu a răspuns: "Trăim în România".

"Eram la Berlin. În martie am comunicat presei românești și televiziunii programul meu, ca ministru al Apărării, că la sfârșitul lui iunie 13 - 15 voi fi la Berlin. V-am spus eu că m-au pus sub urmărire penală? Nu am fost pe ziua de 13 în țară. Nu am dat nicio declarație", a spus pentru jurnaliști Victor Atanasie Stănculescu.

Întrebat dacă se poate face dreptate după 25 de ani, acesta a răspuns: "ne aflăm în România".

Potrivit avocatului său, nu este suspect în acest doar: "Figurează în acest dosar, ca să fie suspect trebuie să i se aducă la cunoștință niște fapte".

Potrivit acestuia, pe citația prin care i s-a adus la cunoștință că este chemat la audieri nu scria calitatea de suspect:

"Nu scrie. Așa am crezut, dar nu era. Procurorii ne-au zis atâta și am semnat un proces verbal prin care i s-a adus la cunoștință că în cauza s-a redeschis ancheta penală în REM și probabil că cei care au fost puși sub învinuire sunt suspecți în cauză. Urmează o altă procedură prealabilă". 

În ceea ce privește următorul termen de audiere, avocatul a răspuns că nu a fost fixat și că a lăsat un număr de telefon pentru a fi contactat.

"Nu avea cum să dea ordine din ultima consfătuire a ministrului Apărării din Pactul de la Varșovia. Pentu asta a fost la Berlin", a ținut să mai precizeze avocatul lui Victor Atanasie Stănculescu.

Fostul ministru al Apărării, Victor Stănculescu, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunoștință că are calitatea de suspect în dosarul "Mineriada".

La Parchetul General au mai venit, miercuri dimineață, fostul președinte Ion Iliescu și fostul director al SRI Virgil Măgureanu, puși sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității, în acel același dosar.

 

 


Mai multe articole despre:
dosarul mineriadei Victor Stănculescu