MENIU

Atacuri suburbane în campania prezidenţială din Republica Moldova

Dodon şi Maia Sandu

Atacuri suburbane în campania prezidenţială din Republica Moldova. Candidatul pro-rus Igor Dodon a acuzat-o pe rivala Maia Sandu că a provocat 400 de tentative de suicid în rândul elevilor atunci când a fost ministru al Educaţiei. Iar episcopul de Bălţi a caracterizat-o drept “o femeie stearpă şi singurul candidat din istorie susţinut de homosexuali şi lesbiene”.

Candidatul pro-rus Igor Dodon a acuzat-o pe rivala Maia Sandu că a provocat 400 de tentative de suicid în rândul elevilor atunci când a fost ministru al Educaţiei. Iar episcopul de Bălţi a caracterizat-o drept “o femeie stearpă şi singurul candidat din istorie susţinut de homosexuali şi lesbiene”.

Igor Dodon a acuzat că reformele propuse de Maia Sandu în Educaţie, printre care şi introducerea supravegherii video, au dus la gesturi de suicid în rândul elevilor.

"În perioada cat Maia Sandu a fost Ministru al Educatiei, in anii 2012 - 2015, au fost inregistrate peste 400 de cazuri de suicid şi tentative de suicid. Acesta este rezultatul reformelor", a spus Dodon.

Maia Sandu a reacţionat prompt: "Asta e o minciuna foarte crasa si imi pare rau ca veniti cu astfel de argumente foarte urate".

Psihologii au contrazis însă cifrele şi argumentele lui Dodon. În sprijinul acestuia au sărit însă preoţii moldoveni. Patru dintre ei au atacat-o în mod suburban pe Maia Sandu, despre care au spus că e primul candidat din istorie susţinut de minorităţile sexuale.

Episcopul de Bălţi a atacat-o şi el pe Maia Sandu: "Dacă vor să o aibă preşedinte lesbienele şi homosexualii, nu au decât. Dar eu îndemn să vă sculaţi cu toată conştiinţa împotriva acestei candidate. Un om care nu are familie, nu are soţ, e un lucru de compătimire. Vorbeşte despre faptul că bobul este sec, este sterp".

Între timp, Dodon are şi el problemele sale. Mai mulţi deputaţi de la Kiev au propus ca liderul socialiştilor să fie declarat persoana non grata în Ucraina pentru afirmaţia conform căreia Crimeea este teritoriu rusesc.

Mai multe articole despre:
Republica Moldova alegeri moldova Maia Sandu