MENIU

Atacuri devastatoare în Gaza, o școală ONU a fost bombardată. Teroriștii Hamas postează luptele pe internet

Atacuri devastatoare în Gaza. Foto: Profimedia

Țările arabe pun presiuni pe Statele Unite pentru a cere Israelului să oprească bombardamentele. Este apelul făcut de 5 miniștri de externe la adresa lui Anthony Blinken care a venit în Iordania pentru a căuta soluții de rezolvare a conflictului. În cel mai recent atac israelian, o școală a ONU a fost distrusă, iar 15 persoane au murit, anunță Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas. Israelul face apel la populație să ucidă comandantul Hamas ca atacurile să se oprească. 

Teroriștii Hamas susțin că înregistrează victorii după ce au distrus câteva tancuri israeliene. În videoclipurile postate pe internet, extremiștii susțin că Allah îi ajută să învingă inamicii și caută noi adepți.

Oficialii palestinieni din Gaza acuză Israelul că 15 persoane au murit în urma unui atac aerian. Bombardamentele au avut loc chiar asupra unei școli administrate de ONU.

Israelul îndeamnă populația din Gaza să-l ucidă pe Yahya Sinouar, comandantul teroriștilor Hamas.

Liderul politic al grupării, Ismail Haniyeh, s-a întâlnit cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, la scurt timp după declarațiile mesianice făcute de liderul Hezbollah în Liban.

„Aceasta este poziția noastră, o încetare a focului este imperativă pentru a face față consecințelor umanitare ale acestui conflict”, a spus Sameh Shoukry, ministrul de Externe din Egipt.

 

Miniștrii de Externe ai mai multor țări arabe din zonă s-au întâlnit cu șeful diplomației americane Anthony Blinken în Iordania. Aceștia au discutat despre pauzele umanitare pentru încetarea focului.

Însă Statele Unite, Canada și alte țări occidentale spun că nu pot cere Israelului să oprească focul. Blinken a spus că anumite pauze umanitare sunt mult mai viabile pentru salvarea răniților.

„O încetare a focului acum va lăsa pur și simplu Hamas să fie capabil de regrupare și să repete ce a făcut pe 7 octombrie. Credem că pauzele pot fi un mecanism critic de a proteja civilii pentru a face posibil ca ajutoarele să intre, iar cetățenii străini să fie evacuați, timp în care, Israelul continuă să își atingă obiectivele să distrugă Hamas”, a spus Anthony Blinken, secretarul de stat al Statelor Unite.

Țările arabe cer Statelor Unite să pună presiuni pe Israel.

„Acest război nu face decât să producă și mai multă durere palestinienilor și israelienilor. Iar asta nu face decât să ne împingă și mai mult în abisul urii și dezumanizării care face ca aceste crime să fie și mai acceptabile. Asta trebuie să se oprească, este prioritatea noastră”, a spus Ayman Safadi, ministrul de Externe din Iordania.

Între timp, civilii din Gaza sunt la limita disperării, iar în strângerea de cadavre se implică și copiii mici.

Alertă teroristă: Copil luat ostatic pe aeroportul din Hamburg