MENIU

Atacul mafiei lemnului din Maramureș. Familia care deține firma de exploatare forestieră susține că atacatorii ar avea legătură cu poliția

Mafia lemnului/ Captură video Youtube VasileDale.ro

Sunt acuzații grave după atacul mafiot din Maramureș. Familia care deține firma de exploatare forestieră susține că atacatorii care le-au incendiat cabana, le-au atacat angajații și le-au distrus utilajele ar avea legături cu poliția din zonă. Oamenii au făcut sesizări de mai mult timp de frica amenințărilor primite, însă oamenii legii nu au făcut nimic până acum. Indivizii au tras cu mitraliere și l-au sechestrat pe paznicul firmei care avea grijă de cabană. Angajații spun că au fost amenințați să oprească exploatările în zonă. 

Scenele desprinse ca din filmele cu mafioți au avut loc în județul Maramureș. O cabană cu două etaje din Vișeul de Sus a fost incendiată, un câine a fost ucis, iar paznicul a fost sechestrat și amenințat.

Paznicul spune că atacatorii aveau carabine cu lunete și alte arme moderne.

Alte 7 utilaje au fost distruse după ce s-au tras zeci de focuri de armă în motoarele acestora.

Familia care deține firma de exploatare forestieră a primit amenințări în repetate rânduri și a făcut sesizări la poliție, însă nimeni nu a luat în seamă plângerile până acum.

"In urmatoarea zi am fost amenintati de familie. Fratele meu a fost atacat de unu din frati. A fost lovit in dreptul capului cu un topor si a bagat mana si i-au rupt mana si degetele ca altfel nu stiu ce s ar fi intamplat", a povestit reprezentantul societății forestiere.

Familia acuză că atacatorii sunt în strânsă legătură cu șefi din Poliție, așa ar fi făcut rost de arme.

"Cabana a ars, deci s-au tinut de cuvnat si au executat in tocmai amenitnarile pe care si le-au propus. Sunt in stransa legatura cu comandantul orasului Viseul de Sus, fratele lui e comandant la Politia Sighet. Consideram ca au fost sprijiniti de catre dansul", a mai spus acesta.

Un alt atac a avut loc și în iunie 2022. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a da de urma făptașilor.