MENIU

Atacatorul de la Strasbourg nu a fost încă prins. Detalii înfiorătoare

Atac armat în apropierea Târgului de Crăciun din Strasbourg. Doi oameni, printre care un turist thailandez, au murit, iar un al treilea se află în moarte cerebrală, după ce un bărbat a deschis focul în centrul orașului. Alţi 13 au fost răniţi. Atacatorul a reușit să fugă și este căutat de poliție. Forţele de ordine au reţinut 4 apropiaţi ai suspectului, printre care tatăl şi doi fraţi. Mai multe rude ale atacatorului sunt suspectate de radicalizare, au declarat surse apropiate anchetei.

Ies la iveală noi detalii privind autorul atacului de la Strasbourg. Bărbatul în vârstă de 29 de ani, născut la Strasbourg, are la activ 27 de condamnări pentru fapte comise în Franţa, Germania şi Elveţia. El se afla în vizorul forţelor de ordine ca suspect de radicalizare. De altfel, cu câteva ore înainte de atac, poliţiştii au mers la el acasă pentru a-l interoga în legătură cu o tentativă de crimă comisă în timpul unui jaf. Nu l-au găsit, dar au descoperit grenade şi o puşcă. În cursul serii, el a lansat masacrul. 

Focurile de armă au fost urmate de panică în oraş, iar poliţişti înarmaţi au fost văzuţi alergând pe străzi. Oamenii s-au ascuns în restaurantele şi teatrele din centrul oraşului, iar europarlamentarii au rămas în clădirea Legislativului de la Strabourg. 

Autorităţile au intensificat controalele la frontieră, dar nu exclud posibilitatea ca teroristul să fi fugit deja din ţară. Graniţa cu Germania este extrem de aproape. De asemenea, prezenţa poliţiştilor în toată Franţa, în special la târgurile de Crăciun, a fost sporită.

Mai multe articole despre:
Franţa atac Strasbourg atac armat