MENIU

Atac la metrou: patru persoane au fost înjunghiate

Atac la metrou

Un marocan în vârstă de 27 de ani, care suferă de probleme psihiatrice, a fost arestat şi plasat în custodia poliţiei în urma unui atac cu cuţitul care s-a soldat cu patru răniţi în metroul din Lyon, duminică după-amiază, relatează AFP.

 

Procurorul general Thierry Dran a precizat într- un scurt comunicat că a fost deschisă o anchetă pentru "tentativă de omor" şi că, în acest stadiu, "nu există dovezi" care să sugereze motive de natură teroristă, potrivit unei surse din poliţie.

La întrebarea dacă a fost sesizat Parchetul naţional antiterorism, AFP a fost informată că acesta "evaluează în prezent cazul".

Suspectul este "un cetăţean marocan cu un profil psihiatric, şi aici îmi cântăresc cuvintele, care este destul de amplu, deoarece a petrecut mai multe perioade în instituţii psihiatrice", a declarat prefectul din Rhône, Fabienne Buccio, în timpul unui briefing de presă.

Dintre cei patru răniţi, "niciunul nu are un prognostic vital pus în pericol: doi au fost salvaţi în urgenţă absolută, o a treia persoană este în urgenţă relativă" şi o a patra "rănită uşor", se arată într-un comunicat al prefecturii. Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, principala victimă - care a suferit cele mai grave răni - este un minor neînsoţit de 17 ani din Guineea. "Mai mulţi martori şocaţi au fost, de asemenea, preluaţi de o unitate de sprijin psihologic", a precizat aceeaşi sursă.

"Fără intervenţia poliţiei, lucrurile ar fi putut fi mult mai grave", a subliniat Buccio în faţa presei, precizând că nu a existat "niciun rănit din partea poliţiei".

Doi dintre răniţi au fost loviţi în abdomen şi un al treilea în braţ, potrivit unei surse din poliţie.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 14.40 pe linia de metrou B, care deserveşte staţia Part-Dieu, în apropiere de Place Jean-Jaurès, în arondismentul 7.

Mai multe articole despre:
Atac la metrou paris