MENIU

ATAC iminent la Odesa! Mobilizare uriașă a forțelor navale ruse, coordonată și terestru, aerian - Blocaj la Marea Neagră

ATAC iminent la Odesa! Mobilizare uriașă a forțelor navale ruse pentru o acțiune de tip amfibie

Asaltul asupra orașului Odesa va avea loc în orele sau zilele următoare. Britanicii dezvăluie informații tactice ale taberei ruse. Forțele navale ruse sunt în alertă și urmează un atac coordonat la nivel terestru, aerian și naval.

Șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov a anunțat duminică asaltul iminent asupra orașului Odesa, în sud-vestul Ucrainei.

„Rusia intenționează să debarce trupe în regiunea Odesa, Ucraina este pregătită. Forțele ruse au plănuit să facă acest lucru în urmă cu câteva zile, dar vremea i-a întors din drum și s-au retras în Crimeea ocupată de ruși”, susține Oleksiy Danilov, potrivit The Kyiv Independent.

În plus, acesta susține că Rusia dezvoltă o operațiune specială pentru „deghizarea” soldaților din Belarus în soldați ruși, să îi îmbrace în uniforme rusești și să fie trimiși în Ucraina, în planul de a-și mări numărul trupelor. 

„Dacă găsim bieloruși aici, ei vor avea aceeași rezistență ca și astăzi rușii”, a spus Danilov.

Anunțul acestuia este confirmat de ministerul britanic de apărare, care, într-o actualizare de la miezul nopții vorbește de o mobilizare uriașă a forțelor navale rusești.

Forțele navale ruse au blocat coasta Mării Negre, izolând efectiv Ucraina, tăind-o de la comerțul internațional. Flota rusă a blocat porturile ucrainene la Marea Neagră. Potrivit Organizației Mondiale a Comerțului, comerțul pe mare reprezintă mai mult de 80% din volumul comerțului mondial, scrie CNN.

De asemenea, forțele navale ruse „continuă să efectueze lovituri cu rachete împotriva țintelor din întreaga Ucraină”, iar în următoarea perioadă va avea loc o acțiune coordonată pe toate planurile: terestru, naval, aerian.

Moscova a efectuat „o aterizare amfibie în Marea Azov și ar putea încerca să mai desfășoare astfel de operațiuni în următoarele săptămâni”. O aterizare amfibie înseamnă un atac militar coordonat al forțelor terestre, maritime și aeriene.

La începutul săptămânii trecute, pe 7 martie, SUA susțineau că Rusia nu ar pregăti un atac amfibie la Odesa, deși Zelenski declara că se pregătește bombardarea intensă a orașului. Primele informații despre un atac iminent la Odesa au apărut pe 2-3 martie, dar atacul nu a mai avut loc.