MENIU

ATAC FĂRĂ PRECEDENT AL URŞILOR. Oamenii sunt îngroziţi: "Ne este teamă!"

Atac fără precedent al urşilor într-o localitate buzoiană. Noaptea trecută animalele au făcut prăpăd în câteva gospodării. Au distrus stupi, au omorât miei, porci şi măgari. Localnicii sunt îngroziţi că animalele ar putea să-i atace şi pe ei.

Urşii au semănat teroarea în localitatea Săruleşti. După ce au ieşit din case, dimineaţă, sătenii şi-au pus mâinile în cap când au descoperit garduri distruse, animale sfâşiate și stupii făcuţi bucăți, scrie stiridebuzau.ro.

La Vasile Stoicescu, sălbăticiunile au rupt gardul din spatele curții şi au distrus 11 stupi. "Azi noapte a fărâmat 11 stupi, i-a răsturnat cu fundul în sus, la vecin a mâncat un porc, la tata trei miei, și-au făcut de cap. La un om, aici, vizavi, i-a luat trei măgari, la Sărulești, în comună i-a luat porcul, vreo zece cârlani. Ne este teamă de urs, normal" a declarat Vasile Stoicescu, apicultor.

Sătenii spun că urşilor nu le mai este teamă de oameni. Merg pe drum, pe unde circulă maşini, şi nu se sperie nici măcar când oamenii fac gălăgie. După pagubele din gospodărie localnicii se tem pentru viaţa lor. Oamenii vor să facă de pază pe timpul nopţii. "E periculos, nu te pui cu ursul, că e cel mai puternic", a declarat Gheorghe Apostol, un bărbat din localitate.

Autorităţile locale spun că atacul urşilor este fără precedent. Localnicii au fost deja înştiinţaţi să depună cereri pentru a fi despăgubiţi."Au luat porci, au luat ovine, deci e o situație alarmantă. Pe de altă parte, este un pericol pentru cetățeni, pentru că circulă deja pe drumurile publice. Au luat măsuri, cu feștile, cu lumini, dar deocamdată rezultatele se văd doar la cei care au luat aceste măsuri, dar nu asta este rezolvarea", a declarat Costică Drăgoiu, viceprimarul comunei Săruleşti .

Mai multe articole despre:
atac urşi buzău atac urşi