MENIU

Atac armat asupra unui convoi umanitar

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a denunțat joi moartea a două persoane într-un atac armat asupra unui convoi umanitar, produs marți într-o regiune din Sudanul de Sud afectată de apariția holerei, transmite EFE.

Într-un comunicat, directorul organizației, William Lacy Swing, a condamnat asaltul asupra lucrătorilor umanitari, civili și angajați ai OIM "în timpul unei misiuni pentru salvarea de vieți" în regiunea Yirol Est.

Bărbați înarmați necunoscuți au deschis focul asupra convoiului, fapt ce a provocat moartea a două persoane și rănirea altor trei, între care un lucrător al OIM care se află în stare stabilă, conform comunicatului.

OIM nu specifică dacă cele două persoane ucise erau lucrători umanitari.

"Într-o țară afectată de o gravă lipsă de bunuri de bază din cauza conflictului, foamei și epidemiilor, aceste atacuri afectează capacitatea organizațiilor umanitare de a oferi asistență milioanelor (de persoane) care au nevoie vitală de ajutor", a adăugat Swing.

O echipă a OIM compusă din 12 membri a sosit din 17 februarie la Yirol Est, în centrul țării, pentru a oferi ajutor comunităților afectate de apariția holerei la începutul lunii și care a provocat cel puțin zece morți.

Sudanul de Sud este scena unui conflict civil din decembrie 2013, care a înrăutățit condițiile de viață din această țară africană.

Mai multe articole despre:
convoi umanitar