MENIU

Tăriceanu va demisiona de la șefia Senatului. ALDE - ședință la 16:00, PSD - ședință la 17:00

Luni, 26 august, este o zi de foc în politica românească. Potrivit Realitatea TV, Tăriceanu ia în calcul să nu candideze la președinție. Detaliile, mai jos.

UPDATE 26 august | Miniștrii ALDE vor demisiona mâine, conform Realitatea TV. Totodată, Tăriceanu ar urma să își dea demisia de la șefia Senatului.

UPDATE 26 august | Tăriceanu a decis retragerea din cursa pentru prezidenţiale. CITEȘTE AICI TOATE DETALIILE!

UPDATE 26 august | Conducerile ALDE şi Pro România s-au întâlnit cu Mircea Diaconu. 

Actorul a declarat: "Am zis ieri că nu voi negocia, rămâne așa. Nu voi negocia, pentru că n-am ce. Dacă cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur și văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”.

UPDATE 26 august | Sedinta coalitiei s-a terminat. Imediat dupa incheierea sedintei, Calin Popescu Tariceanu s-a dus si s-a intalnit cu Victor Ponta, departe de ochii presei, la un hotel din Bucuresti, a informat Realitatea TV. 

Cei de la ALDE trebuie astazi sa decida daca ies sau nu de la guvernare. Conform Realitatea TV, Tariceanu nu i-a dat un raspuns concret Vioricai Dancila in sedinta de la ora 10:00, de la Palatul Victoria, dar i-a transmis ca decizia va fi luata in sedinta ALDE, care va avea loc la ora 16:00.

UPDATE 26 august | Conform Realitatea TV, toti membrii Comitetului Executiv National PSD au fost convcati la o sedinta, cu incepere de la ora 17:00. Locatia? Sediul Guvernului, din Piata Victoriei.

Sedinta nu era anuntata, astfel incat membrii PSD au fost luati prin surprindere. Viorica Dancila a convocat sedinta exact in momentul cand era in desfasurare sedinta cu coalitia de guvernare, a informat Realitatea TV.

Pe de alta parte, la ora 16:00, si ALDE are programata o sedinta.

UPDATE 26 august | Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu stau în această dimineață faţă în faţă. Liderii PSD şi ALDE se întâlnesc la ora 10:00, pentru a tranşa viitorul coaliţiei de guvernare.

ALDE ia în calcul posibilitatea de a bate palma cu ProRomânia, ceea ce ar însemna că Tăriceanu ar putea face un pas în spate în cursa pentru Cotroceni.

Atât ALDE, cât şi ProRomânia discută posibilitatea de a-l susţine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Decizia va fi luată în următoarele două zile, anunţa Victor Ponta. 

------------------------------------------------

Știrea inițială

Zi decisivă pentru coaliția de guvernare și pentru alegerile prezidențiale.

Potrivit surselor Realitatea TV, Călin Popescu Tăriceanu se gândește serios să scoată ALDE de la guvernare și să facă alianță cu PRO România.

Și asta nu e tot! Tăriceanu ia în calcul inclusiv să se retragă din cursa pentru Palatul Cotroceni și să aibă un candidat comun cu Pro România.

Vineri, 23 august, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat că luni, 26 august, va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care partenerii de la ALDE vor spune dacă ies sau nu din coaliţie.

"Nu m-am întâlnit azi cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Vom avea o şedinţă de coaliţie luni", a precizat Dăncilă după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Mai multe articole despre:
null