MENIU

Lansarea rachetei Artemis 1 a fost amânată din cauza unei defecțiuni

Racheta

NASA a amânat lansarea navetei Artemis către Lună pentru data de 2 septembrie. O defecțiune a apărut la motor cu două ore înainte de decolare. Zborul era unul de probă, fără echipaj uman, și a fost reprogramat. 

UPDATE: NASA a anunţat că amână lansarea mega-rachetei. Inginerii de la NASA au depistat probleme tehnice înainte de decolarea Space Launch System (SLS) către Lună. Principala problemă pare să fie la unul dintre motoarele mari pentru a-l aduce la temperatura normală de funcţionare.

Decolarea ar fi trebuit să aibă loc la ora 8.33 (12.33 GMT) de la centrul spaţial Kennedy. 

Rezervoarele sale au fost umplute în noaptea de duminică spre luni cu mai mult de trei milioane de litri de carburant - de hidrogen şi oxigen lichide. 

Între 100.000 şi 200.000 de persoane erau aşteptate să asiste la spectacol, între care şi vice-preşedintele SUA Kamala Harris. nei baze la suprafaţă.

Scopul misiunii este de a testa și de a analiza capacitatea aeronavei. În cazul în care totul merge conform planului, în anul 2024 o echipă de astronauți ar putea ajunge pe Lună.

În zborul de test la bordul navei vor fi doar 3 manechine, iar călătoria va dura 42 de zile.

Aceasta ar trebui să ajungă la mai bine de 60.000 de kilometri dincolo de Lună, iar dacă va reuși să o facă, va depăși recordul precedent, deoarece nicio altă navă menită să transporte oameni nu a reușit, până acum, să meargă atât de departe.

Oamenii de știință își doresc ca la mai bine de jumătate de secol după misiunea Apollo astronauții să poată rămâne pe Lună, nu doar să ajungă acolo. 

Mai multe articole despre:
racheta artemis luna