MENIU

Asistent medical, condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unor pacienţi! Motivul halucinant pentru care îi seda - Caz tulburător

Instanță de judecată - imagine cu notă sugestivă

Caz tulburător în Germania. Un asistent medical a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru două capete de acuzare pentru crimă şi şase pentru tentativă de crimă, după ce s-a aflat că acesta îşi seda pacienţii pentru a nu-l deranja la muncă.

Din cauza gravităţii deosebite a infracţiunilor comise, tribunalul din Munchen a decis luni că, aproape sigur, acesta nu va fi eligibil pentru eliberare anticipată din închisoare după 15 ani. De asemenea, instanţa i-a impus o interdicţie pe viaţă de a mai lucra ca asistent medical, relatează DPA preluată de Agerpres. 

Tânărul a recunoscut în faţa instanţei că le-a injectat pacienţilor droguri într-o secţie de recuperare a unui spital din Munchen, pentru a-i menţine sedaţi.

Explicația bărbatului este absolut năucitoare. Acesta a afirmat, în apărarea sa, că bea întotdeauna mult alcool înainte de a intra în tură şi că dormea la serviciu. Prin urmare, a recurs la această "metodă" în ideea de a se asigura că pacienţii nu-l vor deranja.

"Am făcut o mare greşeală", a declarat bărbatul în timpul procesului.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul le-a injectat pacienţilor sedative, adrenalină şi anticoagulante în secţia de recuperare, o secţie intermediară între unitatea de terapie intensivă şi secţia normală. Doi pacienţi, în vârstă de 80 şi, respectiv, 89 de ani au murit în 2020 la spitalul din Munchen unde acesta lucra.

Mai multe articole despre:
asistent condamnat pacienti pacienti ucisi germania