MENIU

Asemănările dintre mitingul AUR și fosta securitate. Legăturile dintre partidul lui Simion și rezerviștii din sistemul de forță, dezvăluite de o serie de anchete

Foto: Profimedia

Partidul condus de George Simion are legături cu rezerviști din sistemul de forță și cu actuali militari din armată, poliție și servicii, potrivit presei. Prin mitingul „Nu ne vindem țara”, AUR învie sloganul fostei Securități comuniste. Afaceriștii-securiști din anii 90 au devalizat România sub pretextul protejării resurselor. Prin acest miting organizat sâmbătă în fața Parlamentului, Simion luptă, așa cum a anunțat el, împotriva unor proiecte veninoase

Partidul extremist AUR organizează în acest weekend un nou miting în fața Parlamentului. Dacă inițial titlul era „Nu ne vindem țara”, sloganul a fost schimbat în „Apărăm România, copiii, bogățiile, țara”. Dacă ne întoarcem puțin în trecut vedem că este același slogan care a fost folosit drept pretext de foștii securiști și politicieni care au devalizat economia României în anii 90 și au stopat orice  modernizare economică.

În ceea ce privește mitingul organizat de partidul AUR, George Simion a spus că va protesta împotriva unor proiecte pe care le numește „veninoase”.

Despre ce proiecte este vorba

Primul proiect este cel care privește organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie. Guvernul, care este și inițiatorul proiectului, susține că acesta va împiedica eventualele abuzuri, în timp ce AUR denunță preluarea copiilor de lângă familii.

Un alt proiect este cel prin care se vrea dezvoltarea transportului public și fluidizarea traficului. AUR acuză că staotul vrea de fapt să transforme orașele în închisori.

Potrivit presei, George Simion și AUR au relații solide cu rezerviștii din sistemul de forță și cu actuali militari din armata, poliție și servicii. De exempplu, militarii Nicolae Roman și Francisc Tobă, asociați cu Revoluția sângeroasă din 1989, au devenit deputați AUR după alegerile din 2020.

Pe de altă parte, asociația unde actualul lider AUR, George Simion, a fost vicepreședinte a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 de euro din partea unor lideri politici și a unor companii cu influență în spațiul public.

O altă investigație apărută în presă arată că fundația prin care Simion a colectat darul de la nuntă este finanțată de mai mulți generali de la Serviciul de Informații Externe aflați în rezervă.

Mai multe articole despre:
aur george simion securitate sie rezervisti