MENIU

Asasinatul de la Arad, descifrat de un luptător ANTITERO: Acțiunea a fost CHIRURGICALĂ. Cum s-a fabricat BOMBA

Asasinat Arad / Foto: Inquam Photos

Asasinatul cu bombă de la Arad, în care a murit omul de afaceri Ioan Crișan, a fost orchestrat de cel puțin trei persoane. Este părerea unui fost luptător antitero care a explicat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că bomba artizanală putea fi confecționată în doar câteva ore, iar amplasarea acesteia ar fi durat mai puțin de un minut.

"Un dispozitiv la 3.000 de euro este un dispozitiv ușor de găsit, ușor de confecționat, dacă ai experiența necesară. Se face în câteva ore", a explicat, la Realitatea PLUS, Ștefan Lazăr, fost luptător antitero.  

Asasinatul a fost orchestrat de cel puțin trei persoane, mai spune acesta.

"Cel puțin un grup format din 3 persoane. Obiectivul lor era detonarea acestui dispozitiv reducând la maxim victimele colaterale. Este nevoie de alegerea momentului prielnic. Cineva trebuie să detoneze, cineva trebuie să plece în urmărire pentru a găsi acel moment prielnic. Cel care confecționează, la fel - cel care a gândit întreaga operațiune", a explicat Ștefan Lazăr.

"Amplasarea acestui dispozitiv chiar putea fi realizată în orice moment. Depinde de cum îți construiești acel moment, câteva fracțiuni de secundă", a mai spus acesta. 

"Nu cred că cel care a amplasat acest dispozititv a căutat, a bâjbâit prin mașină. A știut. Cred că acțiunea lui a fost una chirurgicală, a durat mai puțin de 30 de secunde", a încheiat Ștefan Lazăr.