MENIU

"Asasinarea lui Dragnea" a ajuns la CNA! "Afirmaţii iresponsabile!"

Dorina Rusu, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului, s-a autosesizat în legătură cu ceea ce ea numeşte „afirmaţiile iresponsabile“ ale liderului PSD Liviu Dragnea, făcute marţi seară la Antena 3, dar acuză şi lipsa de reacţie a moderatoarei Alessandra Stoicescu. 

Membra CNA îi atacă şi pe proprii colegi şi instituţia, afirmând că este „nefuncţională şi lipsită de eficienţă“.

Într-un comunicat de presă, Dorina Rusu cataloghează afirmaţiile lui Liviu Dragnea, care au culminat cu invocarea unei tentative de asasinat care l-ar fi vizat,  drept „un spectacol care va rămâne unul de tristă amintire în istoria, oricum tristă, a televiziunii din România“.

Membra CNA a criticat şi prestaţia realizatoarei Alessandra Stoicescu. "Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmaţii de o gravitate extremă. Mai mult, ea a sugerat că cel care i-a plătit pe asasini a fost George Soros. (...) Când un politician face afirmaţii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3. Dimpotrivă, felul în care au decurs discuţiile au arătat că interviul a făcut parte dintr-un plan de a deturna atenţia publicului de la abuzurile de pe 10 august. (...) Prin felul în care şi-a exercitat atribuţiile, aceasta (Alessandra Stoicescu - N.R) le-a venit în întâmpinare sau chiar le-a provocat“, a afirmat Dorina Rusu.

Membra CNA speră ca insitutţia să se sesizeze şi să analizeze cazul, dar nu-şi ascunde neîncerderea. "Din păcate, CNA este una dintre instituţiile nefuncţionale şi lipsite de eficienţă din această ţară. Cred că avem o responsabilitate mare pentru felul în care arată peisajul mediatic şi chiar pentru felul în care arată azi viaţa publică din România“.

sursă: Inquam Photos

Mai multe articole despre:
Dragnea