MENIU

"Aşa a arătat anul tău!". Imaginea ŞOCANTĂ văzută de un tată pe Facebook, înainte de Crăciun

Retrospectiva oferită de Facebook fiecărui utilizator al reţelei de socializare a oferit o surpriză neplăcută unui bărbat din SUA, scrie Slate.com.

Anul 2014 a fost unul crunt pentru Eric Meyer, un utilizator Facebook din Statele Unite, a cărui fiică a murit de cancer. Chiar înainte de Crăciun, retrospectiva oferită de de Facebook fiecărui utilizator al reţelei de socializare l-a făcut pe acesta să retrăiască drama morţii fiicei lui.

Concret, pe wall-ul său a apărut o fotografie cu Rebecca, fiica sa, înconjurată de desene cu oameni dansând, cu mesajul: "Eric, iată cum a arătat anul tău!".

"Da, anul meu a arătat chiar aşa. E adevărat. Totuşi, a fost complet lipsit de tact să mi se reamintească acest lucru, fără consimţământul meu", a mărturisit Meyer.

 Deşi a realizat că acesta nu a fost un "asalt deliberat", ci un rezultat pervers de automatizare a Facebook, Meyer consideră că incidentul a fost "iritant", scrie Mediafax.

"Această cruzime algoritmică accidentală este rezultatul unui cod care funcţionează în majoritatea covârşitoare a cazurilor, amintindu-le oamenilor de minunăţiile din anii lor, arătându-le selfie-uri de la petreceri sau jetul balenelor (observat, n.r.) din ambarcaţiuni (...), dar cei care au trecut prin decesul unor persoane dragi sau au petrecut mult timp în spital sau au divorţat sau şi-au pierdut locul de muncă sau oricare dintre sutele de crize nu ar vrea să privească înapoi spre anul trecut".

După ce mesajul publicat pe blog a devenit viral, Jonathan Gheller, product manager la Facebook, i-a trimis acestuia un e-mail prin care îi cere scuze.

"(Aplicaţia) a fost minunată pentru foarte mulţi oameni, dar în acest caz (Meyer) clar i-am adus mai multă suferinţă decât bucurie", a declarat Gheller, pentru The Washington Post.

Mai multe articole despre:
Facebook eric meyer your year in review