MENIU

ARO Dragon, SUV-ul românesc-surpriză care a renăscut ARO

ARO a mai dat serioase semne de viaţă spre sfârşitul anilor '90, când uzina ARO Câmpulung a fabricat modelul Aro Dragon. Maşinile erau speciale pentru Armată şi au fost folosite în Afganistan, în perioada 1997-2001. Galeria Foto.

ARO Dragon este şi el, din păcate, pe cale de dispariţie. Doar una singură mai este funcţională azi. ARO Dragon a fost fabricat la Câmpulung, în departamentul special de vehicule pe comandă CESAR, într-o serie destul de mică, potrivit 4tuning.ro. Era destinată pentru transmisiunile Armatei române în Afganistan. O parte din vehiculele construite au fost în Afganistan, dar unele nu.

Imagini cu acest ARO Dragon, în Galeria Foto.

ARO Dragon a fost construit pe baza unui ARO de serie cu ampatament lung, avand aceleasi detalii tehnice. Adica un motor diesel de 80 cp, tractiune 4x4 cu reductor si cam atat. Deşi a primit un blindaj uşor, care face ca automobilul să treacă de pragul celor 3 tone, se pare că motorul se descurcă bine. La interior este loc pentru 6 persoane, care beneficiaza de aer conditionat din fabrica.

Contul de Youtube "Şoferul" i-a făcut un review acestui ARO Dragon.

Mai multe articole despre:
ARO Dragon