MENIU

Armistițiul dintre Israel, SUA și Egipt, în aer! Netanyahu dezminte informația - Ce spune HAMAS

Benjamin Netanyahu/ Arhivă foto

Controvesre uriașe privind existența unui armistițiu între Israel, Egipt şi Statele Unite în sudul Fâşiei Gaza. Informația, anunțată luni dimineață de surse egiptene este însă dezmințită de Benjamin Netanyahu, care afirmă că Israelul nu va înceta focul și că nu va exista, de asemenea, niciun ajutor umanitar pentru străinii din Gaza. Gruparea Hamas se pare că nu ar ști nimic de acest armistițiu.

Sursele egipte care au anunțat armistițiul precizau că acesta ar fi urmată să înceapă de la ora locală 6.00 (și ora României). Evenimentul era preconizat să coincidă cu redeschiderea punctul de trecere a frontierei de la Rafah, în Fâşia Gaza, către Egipt.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a anunţat pe X (fostul Twitter) că Tsahalul ”se va abţine să bombardeze axa” dintre nordul şi sudul Fâşiei Gaza luni, între ora locală 8.00 (şi ora României) şi ora locală 12.00 (şi ora României).

Această tură este folosită în evacuarea nordului Fâşiei Gaza.

”Pentru securitatea voastră, profitaţi de scurtul răgaz pentru a vă deplasa către sud din nordul Fâşiei Gaza şi din (capitala) Gaza către sud, până la Khan Yunis”, îndeamnă el în acest mesaj.

"În prezent nu există niciun armistițiu pentru ajutor umanitar în Gaza în schimbul scoaterii străinilor”, se arată într-un comunicat al biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu.