MENIU

Armata ucraineană ar fi încercat să-l asasineze pe Putin, cu două drone, noaptea trecută, susține Kremlinul

Vladimir Putin

Kremlinul anunță că noaptea trecută s-a încercat asasinarea președintelui Vladimir Putin cu ajutorul a două drone.

"Noaptea trecută, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse", a anunţat azi Kremlinul. Potrivit serviciului de presă de la Kremlin, citat de presa rusă "două drone erau îndreptate spre Kremlin". "Ca urmare a acțiunilor în timp util întreprinse de armată și de serviciile speciale în utilizarea sistemelor de război radar, dispozitivele au fost anihilate", a subliniat Kremlinul.

"Nu au existat victime sau pagube materiale în urma căderii lor și a împrăștierii fragmentelor pe teritoriul Kremlinului", a adăugat serviciul de presă al Kremlinului. Planurile de a organiza o paradă în Piața Roșie pe 9 mai rămân, a mai spus Peskov.

Potrivit Reuters, care citează agenţia rusă de presă RIA Novosti, preşedintele rus Vladimir Putin nu se afla la Kremlin la momentul atacului.

Kremlinul anunţă că-şi rezervă dreptul de a se răzbuna împotriva acestei ”acţiuni teroriste planificate”, scrie Reuters,

Fragmente de dronă au căzut în incintă, însă clădirile Kremlinului nu au fost avariate, potrivit preşedinţiei ruse.

”Kremlinul a evaliuat aceste acţiuni drept o acţiune teroristă planificată şi o tentativă de asasinare a preşedintelui (rus Vladimir Putin) înainte de Parada de Ziua Victoriei de la 9 Mai”, potrivit RIA NOvosti, citată de Reuters.

Vladimir Putin nu şi-a schimbat programul de lucru şi lucrează ca de obicei, potrivir aceleiaţi surse.

”Partea rusă îşi rezervă dreptul la acţiuni de represalii acolo unde şi când consideră potrivit”, ameninţă Kremlinul.

În presa din Ucraina este dezmințită informația:

"Acuzațiile Moscovei de atac cu drone sunt demontate de Ucraina - Moscova a recurs din nou la minciuni după atacul cu drone asupra Kremlinului. În ziua in care Putin a acuzat Ucraina că a atacat Kremlinul cu drone noaptea, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, interzicea lansarea de drone în capitala Rusiei. El a subliniat că doar oficialii și forțele de securitate au dreptul să facă acest lucru.

În același timp, Sobyanin nu a menționat nici războiul, nici presupusul atac cu drone asupra Kremlinului din acea noapte în postarea sa de pe canalul Telegram:

„Am decis să introducem de astăzi o interdicție privind lansarea vehiculelor aeriene fără pilot în orașul Moscova, cu excepția dronelor folosite de autoritpși”, pentru a preveni folosirea neautorizată a dronelor, ceea ce „poate complica munca organelor de drept”.

Asta in timp ce autoritățile de la Moscova au ordonat oamenilor legii să patruleze prin Moscova și să caute posibile bombe, inclusiv pe drone", scrie presa ucrianeana

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin razboi in ucraina