MENIU

Armata, scoasă în stradă pentru a ține sub control focarul de COVID-19 din Sydney

Pandemie COVID-19

Mobilizare impresionantă de forțe în Australia, la Sydney. Aproximativ 300 de militari urmează să fie desfăşuraţi în stradă, în zilele următoare, pentru a impune respectarea carantinei în cel mai mare oraş australian, afectat de un nou val de coronavirus.

Mick Fuller, directorul Poliţiei statului New South Wales, cu capitala la Sydney, a cerut, joi întăriri armatei, „pentru a spori amprenta operaţională”, relatează Agerpres.

De altfel, poliţia a anunţat, astăzi, că va fi „sprijinită de 300 de membri ai Forţelor Apărării australiene în zilele următoare, pentru a efectua operaţiuni de verificare la Sydney”.

Misiunea ar urma să înceapă luni seara și va consta, în principal, în operaţiuni din uşă în uşă în vederea verificării dacă persoanele plasate în carantină se află efectiv în carantină.

Orașul cu cinci milioane de locuitori se află în a cincea săptămână de carantină  - o măsură care ar urma să dureze până la sfârşitul lunii august, perioadă în care locuitorii au voie să iasă din casă doar pentru a face sport, pentru a se duce la muncă, dacă locul lor de muncă este considerat esenţial, din motive medicale sau pentru a face cumpărături.

În ciuda măsurii de carantină, vremea frumoasă i-a scos pe oameni din casă, astfel că, de mai multe săptămâni, parcurile şi promenadele sunt înţesate de oameni care stau de vorbă cu prieteni sau care au ieşit la o cafea.

Poliţia nu stă nici ea degeaba. Din contră, în tot acest timp au fost date amenzi celor care încalcă restricțiile. Prezența în stradă a militarilor ar urma să susţină acest efort.

Reamintim că recent, mai exact pe 27 iulie, a fost ridicată carantina din Melbourne. Decizia vine după ce al doilea oraş ca mărime din Australia a reușit să țină sub control răspândirea variantei Delta, mai contagioase, a virusului SARS-CoV-2.  săptămâni.

 
Mai multe articole despre:
australia armata carantina coronavirus