MENIU

Armata Rusiei va trece prin „schimbări majore"! Ce modificări vrea să facă Putin la nivelul celei de-a doua armate a lumii

Serghei Șoigu

Rusia, considerată a doua forță militară din lume, a anunțat, marți, că va face „schimbări majore" în rândul forțele sale armate începând din 2023 și până în 2026. Anunțul vine în ziua în care ministrul Apărării Serghei Șoigu susține că a vizitat militarii implicați în războiul din Ucraina, fără să precizeze locația exactă în care s-ar fi aflat, notează Reuters.

Pe lângă reformele administrative, Ministerul rus al Apărării a declarat că va consolida capacitățile de luptă ale forțelor sale navale, aerospațiale și de rachete strategice, relatează HotNews.ro.

„Numai prin consolidarea structurilor cheie ale forțelor armate este posibilă garantarea securității militare a statului și protejarea noilor entități și instalații critice ale Federației Ruse", a declarat Șoigu.

Și în 2023, Rusia este considerată a doua armată a lumii în topul Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori, precum aparatura militară sau numărul trupelor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că schimbările sunt necesare din cauza „războiului prin procură" dus în Ucraina de către Occident, care a trimis armament greu Kievului pentru a rezista în fața forțelor rusești.

Mai multe articole despre:
rusia armata rusa schimbari armata