MENIU

Ariston aduce tehnologia modernă în România. Pompele de căldură și centralele termice cu hidrogen – produse ale unui viitor sustenabil

Observăm în piață un apetit din ce în ce mai crescut al consumatorilor către tehnologie modernă  pentru asigurarea confortului termic în locuințe. Această tendință se traduce prin dorința de a avea aparate eficiente, moderne, care consumă puțin și sunt prietenoase cu mediul.

Cu o istorie de aproape 100 de ani dedicați confortului termic al locuinței, Grupul Ariston se plasează în avangarda companiilor care investesc resurse semnificative în cercetarea și dezvoltarea de soluții de acest tip. Le numim produsele viitorului, însă în realitate ele sunt deja disponibile pe piață și implementate cu succes în majoritatea țărilor occidentale.

 

Un loc important în gama de produse eficiente energetic și prietenoase cu mediul îl au pompele de căldură. Ariston a introdus în România pompele de căldură aer - apă din gama Nimbus NET R32 -  cea mai nouă soluție pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră, cu eficiență ridicată și amprentă de mediu redusă. Noile pompe au încorporată platforma de diagnoză de la distanță Ariston NET PRO, ceea ce permite verificarea și gestionarea de  la distanță a sistemelor instalate.

 

Noile pompe de căldură Nimbus NET R32 au o gamă de putere de la 3,5 kW la 15 kW atunci când se utilizează o singură unitate exterioară și până la 75 kW ca sistem în cascadă, ceea ce le face o soluție excelentă pentru locuințe și spații comerciale. Modelul Nimbus NET R32 poate fi, de asemenea, cuplat inteligent cu mai multe tipuri de sisteme termice externe. Comunicarea inteligentă între toate componentele sistemului este asigurată de Energy Manager 2.0, care oferă acum un control electronic îmbunătățit cu funcționalități mai avansate, precum și de protocolul de comunicare patentat Ariston BUS BridgeNet®. Noul Energy Manager 2.0 permite conectarea a până la 5 unități exterioare într-un sistem în cascadă.

 

O altă zonă în care Ariston a început să dezvolte semnificativ este cercetarea hidrogenului, una dintre principalele opțiuni pentru decarbonizarea economiei. Angajamentul continuu asumat de Ariston în ceea ce privește hidrogenul se regăsește în înființarea unui laborator denumit Hydrogen House Lab în Osimo. Este o direcție de dezvoltare importantă, în condițiile în care hidrogenul reprezintă, deocamdată, doar 2% din consumul energetic al UE. Ariston a lansat în România Seria ONE+ NET – prima sa gamă de centrale termice în condensare certificate să funcționeze cu un amestec cu 20% conținut de hidrogen. Noile centrale beneficiază de tehnologia în condensare a seriei ONE modernizată cu noi funcții avansate și poate funcționa acum cu gaze naturale îmbogățite cu hidrogen. Centralele combină designul italian modern cu materiale de înaltă tehnologie și sunt echipate cu Sensys HD, interfața de sistem inovatoare, pentru un control ușor și precis al confortului.

 

Datorită compatibilității Wi-Fi încorporate, centralele pot fi gestionate mai eficient prin aplicația Ariston NET, care permite controlul de pe smartphone, economia de energie și asistență de la distanță. În plus, cu noile funcționalități AI ale Ariston NET, centrala poate crea o experiență de încălzire personalizată.

 

Tehnologia nu mai aparține doar viitorului, ci este disponibilă în prezent. Prețul rămâne însă unul provocator, mai ales în contextul actual, marcat de inflație și scăderea puterii de cumpărare. Statul poate juca un rol important și poate susține echiparea locuințelor cu aparatură modernă. Acest lucru se întâmplă deja, cu succes, în alte țări.  De altfel, un studiu realizat la cererea Ariston România în vara acestui referitor la percepția românilor despre pompele de căldură a arătat că 40% dintre respondenți și-ar echipa casa cu o pompă de căldură, dacă statul ar pune la dispoziție un sistem de subvenționare. Deocamdată, numărul celor care dețin o pompă de căldură este sub 5%. Crearea unui sistem coerent de subvenționare ar fi avantajoasă nu doar pentru consumatori ci și pentru stat care ar putea atinge mult mai ușor obiectivele de mediu asumate sub umbrela UE.

Mai multe articole despre:
ariston pompa caldura centrala termica