MENIU

ARGENTINA, în faţa unei CATASTROFE mai mari decât înfrângerea cu Germania. NICI PAPA nu are soluţii

30 iulie este termenul-limită al plăţii uriaşe

Argentina a tinut saptamani bune prima pagina a ziarelor din intreaga lume cu un caz extrem de ciudat in care este implicata. Riscurile unui faliment de stat sunt URIAŞE.

Tara datoreaza unor fonduri speculative mai mult de 1,3 miliarde de dolari, de ani de zile, dar refuza sa plateasca. Acum insa, un tribunal din SUA a decis ca Argentina trebuie sa-si achite datoriile pana la 30 iulie, altfel se va afla fata in fata cu un default catastrofic.

Nu este prima oara cand trece prin asa situatii. Argentina este o tara bogata in resurse, dar adesea falimentara. Turbulentele politice si economice sunt ceva atat de normal aici, incat locuitorii au ajuns sa-si dea toti banii la psihologi, ca sa depaseasca vremurile tulburi, scrie Incont.ro.

Printre ciudăţenile din Argentina se numără următoarele:

- Argentina are cei mai multi psihiatri per capita, la nivel mondial.

- Intre 2001 si 2002, Argentina a avut cinci presedinti in doar doua saptamani. A fost o perioada extrem de grea, economia Argentinei s-a prabusit in urma unei datorii de 13,2 miliarde dolari pe care nu a putut sa o plateasca. Etalarea presedintilor a inceput cand Fernando de la Rua a demisionat in decembrie 2001.

- Trebuie sa aplici la stat pentru a primi dolari ca sa parasesti tara. Iar sansele sa-ti fie respinsa cererea sunt uriase. Asa au aparut "pietele albastre", ilegale, de unde poti face rost de dolari. Sau multi merg in Uruguay, de unde se intorc cu sacosele pline cu dolari.

- Oamenii care se considera urati in Argentina au cerut ca cei frumosi sa plateasca o taxa. Pentru ca au prea multi bani, din moment ce toata ziua stau in clinicile de chirurgie plastica

Mai multe articole despre:
Argentina PAPA FRANCISC economia Argentinei