MENIU

Arestul Poliţiei Capitalei va fi renovat cu fonduri primite de la norvegieni

Arestul Poliţiei Capitalei va fi renovat cu fonduri primite de la norvegieni

Arestul Poliţiei Capitalei va intra în renovare. Celulele vor fi zugrăvite, iar tâmplăria va fi schimbată. Nu din banii Elenei Udrea, ci din fonduri primite de la norvegieni: peste un milion de euro, bani nerambursabili. Toate cele 52 de centre de arest preventiv din ţară vor fi modernizate. Măsura a fost luată şi după ce mii de deţinuţi s-au plâns de condiţiile inumane din arest.

Arestul Central, unde sunt încarceraţi tot mai mulţi politicieni, afacerişti renumiţi şi vedete, îşi schimbă "înfăţişarea". Celulele vor avea ferestre noi, iar igrasia de pe pereţi va dispărea. Costurile renovării sunt suportate de norvegieni. Aceştia s-au oferit să ajute autorităţile române să respecte cerinţele europene şi, mai ales, drepturile omului.

"Urmează să fie schimbată tâmplăria (montare de geamuri tip termopan), renovarea/schimbarea grupurilor sanitare, să se instaleze aparate de aer condiţionat şi să se extindă spaţiul destinat vizitatorilor. În prezent, se efectuează lucrări de igienizare în clădirea ce deserveşte Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă 1. A fost finalizată igienizarea zonei de acces, cea destinată vizitatorilor şi camerele de grefă şi au fost demarate lucrările în zona de cazare încarceraţi – bărbaţi", a anunţat Poliţia Capitalei.

Proiectul, pus la punct anul trecut cu norvegienii, are valoarea totală de aproape 1,3 milioane de euro.

Ajunsă anul acesta în arestul Poliţiei Capitalei, Elena Udrea s-a plâns de condiţiile inumane din celulă şi a cerut să renoveze încăperea din propriii bani, însă solicitarea i-a fost respinsă.

Mai multe articole despre:
arest renovare celulă arestul Capitalei