MENIU

Are statul destui bani pentru pensiile seniorilor în 2024? Răspunsul oficial de la Ministerul Muncii

Întrebarea esențială cu privire la disponibilitatea fondurilor suficiente pentru pensiile seniorilor în anul 2024 rămâne una de interes major pentru pensionarii din întreaga țară. Guvernul a promis creșterea pensiilor începând cu anul viitor, dar incertitudinea persistă cu privire la capacitatea statului de a respecta acest angajament. 

 Cu toate că sunt în așteptarea majorărilor promise, pensionarii trăiesc cu sufletul la gură, neștiind dacă vor primi cu adevărat aceste creșteri sau dacă acestea vor rămâne doar la nivelul declarațiilor guvernamentale.

În contextul discuțiilor recente privind bugetul național și impactul majorării pensiilor asupra acestuia, seniorii se întreabă în ce măsură statul va respecta cuvântul dat și va aloca resursele necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor financiare. 

Ministerul Finanţelor a anunțat că salariile cadrelor didactice vor creşte cu 13% din 1 ianuarie 2024. Instituția a trebuit să repare o greșeală din actul inițial

În acest sens, Ministerul Muncii a trimis un comunicat în care prezintă concret sumele de bani alocate din buget pentru a acoperi creșterea pensiilor promisă de Executiv:

„Proiectul de buget pentru anul 2024 prevede banii pentru mărirea pensiilor!

Banii pentru mărirea pensiilor sunt prevăzuți în proiectele de lege ale bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024. 

Astfel, au fost alocate 135 de miliarde de lei, dintre care 115 miliarde de lei reprezintă venituri din contribuțiile de asigurări sociale (CAS), iar 25 de miliarde de lei reprezintă subvenția de la bugetul de stat. 

Scene șocante la spitalul Obregia. O pacientă și-a dat foc înăuntrul unității medicale. Desfășurare de forțe pentru a opri o tragedie

Menționăm că în Expunerea de motive a Legii nr. 360/2023, privind sistemul public de pensii, este prevăzut, pentru anul 2024, un impact bugetar de 135 de miliarde de lei. 

20 de miliarde de lei reprezintă subvenția de la bugetul de stat. 

Reamintim că pensionarii vor primi o indexare de 13,8% a punctului de pensii la 1 ianuarie 2024, urmând ca la 1 septembrie 2024 seniorii din România să încaseze pensiile recalculate conform Legii 360/2023.

În concluzie, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale îi asigură pe toți pensionarii din România că banii pentru plata drepturilor lor sunt prevăzuți în bugetul pentru anul 2024”, anunță Ministerul Muncii în comunicat.

Doliu imens în teatrul românesc. O mare actriță de la Nottara s-a stins din viață. ”A suferit de o boală incurabilă, teatrul”