MENIU

Arbitru român, scandal rasist uriaș la Paris. PSG şi Istanbul BB au părăsit terenul, a intervenit și președintele Erdogan. REACȚIA Federației Române de Fotbal

Arbitrul Colţescu, scandal rasist uriaș la Paris. PSG şi Istanbul BB au părăsit terenul

Scandal uriaș la meciul PSG-Istanbul BB, din Liga Campionilor, arbitrat de o brigadă din România. Întâlnirea a fost întreuptă la scurt timp de la debut, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu ar fi folosit apelativul "negru" pentru a identifica o persoană din staff-ul echipei din Istanbul. Federația Română de Fotbal a transmis marți seară că „se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă” în urma incidentului.

Turcii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu ar fi folosit apelativul "negru" la adresa unui fotbalist turc, potrivit lefigaro.fr, citat de ziare.com.

Hategan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost international camerunez, în prezent în staff-ul Istanbul BB. Turcii au decis sa iasa de pe teren dupa mai multe discutii cu brigada si cu alti oficiali ai meciului. 

Citește și Răsturnare de situație în scandalul uriaș de la meciul PSG-Istanbul BB din Liga Campionilor - Nu Colțescu ar fi  făcut remarca rasistă AUDIO

Oaspeţii au părăsit terenul, iar fotbaliștii PSG li s-au alăturat. 

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de romani, a fost intrerupt, in minutul 16, la scorul de 0-0.

După aproximativ jumătate de oră, UEFA a intervenit şi a recomandat ca meciul să se reia la ora 23:00 și a luat decizia fără precedent de a nu-i mai permite arbitrului român să revină în teren.

Clubul Istanbul Basaksehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA "No to Rasism, Respect", dupa ce arbitrul de rezerva Sebastian Coltescu l-ar fi facut "negru" pe un oficial al gruparii turce la meciul cu PSG, din ultima etapa a Grupei H a Ligii Campionilor.

Până și președintele turc Recep Tayyip Erdogan a luat poziție, într-o postare pe Twitter.

”Condamnăm cu tărie remarcile rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul dintre membrii staff-ului tehnic a lui Bașakșehir, și cred că UEFA va face demersurile necesare.

Suntem necondiționat împotriva rasismului și discriminării în sport și în toate domeniile vieții. #Nu rasismului”, a scris Erdogan.

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a scris pe Twitter, dupa incidentul in care a fost implicat arbitrul Sebastian Coltescu, ca rasismul este o crima impotriva umanitatii.

"Sustinem pozitia clubului de fotbal Basaksehir impotriva rasismului, care este o crima impotriva umanitatii. NU rasismului!", a scris el.

 

Brigada romana care a fost delegata la acest meci este formata din centralul Ovidiu Hategan, asistentii Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe si rezerva Sebastian Coltescu.

REACȚIA Federației Române de Fotbal

Precizările Federației Române de Fotbal referitoare la incidentul de la partida PSG – Bașakșehir au fost transmise marți seară.

„Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, potrivit comunicatului FRF.

Mai multe articole despre:
coltescu arbitru PSG fotbal