MENIU

Arafat, despre femeia care s-a aruncat de pe bloc: Mediatizarea a dus la încă şapte tentative

<p>Apel la 112: "Veniţi să-mi luaţi copilul, altfel &icirc;l omor!"</p>

Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a afirmat ca mediatizarea cazului femeii care s-a aruncat de pe un bloc din Bucuresti a dus la inca sapte cazuri similare in orele urmatoare incidentului.

"De cand a fost evenimentul au mai fost inca sapte cazuri de tentativa de sinucidere, cu acesta opt", a declarat Arafat, in conferinta de presa organizata duminica, pentru prezentarea concluziilor anchetei in cazul sinuciderii femeii in Bucuresti.

"La aceste situatii cand ele sunt foarte mediatizate ne asteptam intotdeauna la cresterea numarului lor pentru ca se incearca copierea. Dovada ca in ultimele 36 de ore avem deja 7 cazuri de sinucidere in plus, intre care un barbat a incercat sa arunce un copil de pe un pod", a explicat Arafat, citat de ziare.com.

Raed Arafat, despre cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc: Victima nu a cooperat; salvatorii au respectat procedurile


Procedurile de salvare ale femeii care a căzut în gol, vineri, de pe o clădire de pe Calea Victoriei, după circa 35 de ore de negocieri, au fost respectate, dar victima nu a cooperat, contactul verbal cu victima fiind imposibil, relevă raportul privind intervenția din zilele 21-22 mai.

 Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, care a prezentat, duminică, raportul a precizat că folosirea pernei pneumatice, aduse de la ISU Argeș, a fost o soluție excepțională, care "nu însemna că i-ar fi salvat viața".

"Noi folosim toate mijloacele posibile, nimeni nu poate fi sigur. Clădirea are 30 de metri, peste nivelul autorizat oficial prin cartea tehnică a pernei. Perna pneumatică a fost o soluție excepțională. Perna e folosită doar pentru persoanele cooperante care pot fi instruite", a adăugat Arafat.