MENIU

Arabia Saudită a reluat rugăciunile la Marea Moschee din Mecca, după șapte luni de la izbucnirea pandemiei COVID-19

Arabia Saudită a reluat rugăciunile la Marea Moschee din Mecca, după şapte luni de pauză din cauza pandemiei de coronavirus. Revenirea la Mecca se face cu respectarea regulilor de distanțare. Redeschiderea anunțată încă din luna septembrie are loc în mai multe etape, până în noiembrie, . 

 

Arabia Saudită le permite, de duminică, cetăţenilor şi locuitorilor săi din interiorul regatului să facă rugăciuni zilnice la Marea Moschee din Mecca, cel mai sfânt loc pentru Islam, pentru prima dată în şapte luni, relatează Al Jazeera.

Duminică a marcat începutul celei de-a doua faze a revenirii treptate a cetăţenilor şi a rezidenţilor la efectuarea Umrah, un pelerinaj islamic în oraşele sfinte din Mecca şi Medina întreprins în orice moment al anului, capacitatea maximă fiind ridicată la 75%.

Pelerinajele la Mecca și Medina au fost suspendate din cauza coronavirusului pe 27 februarie. A fost interzis accesul pe teritoriul ţării pelerinilor, dar şi cel al turiştilor din ţări afectate de coronavirus.

Numărul pelerinilor autorizaţi pentru micul pelerinaj musulman Umrah a fost mărit, de duminică, de autorități, la 15.000 pe zi. Și un număr maxim de 40.000 de persoane - pelerini şi alţi credincioşi - vor fi autorizaţi să îşi facă rugăciunea în Marea Moschee.

La începutul lunii octombrie, Arabia Saudită a reluat permisiunea cetăţenilor şi a rezidenţilor să efectueze Umrah în cele mai sfinte locuri din Islam, Mecca şi Medina, după o pauză de şapte luni cauzată de coronavirus.

Odată cu începerea primei faze pe 4 octombrie, Arabia Saudită a permis ca 6.000 de cetăţeni şi rezidenţi ai regatului să efectueze Umrah zilnic, reprezentând 30 la sută din capacitatea maximă revizuită.

Începând cu 1 noiembrie, regatul va permite vizitatorilor din anumite ţări considerate sigure să efectueze Umrah la 100% din capacitatea revizuită, care ar rămâne în vigoare până la trecerea pericolului reprezentat de coronavirus, mai scrie mediafax.ro.