MENIU

Șapte locuri din lume pe care nu ai voie să le vizitezi! Care sunt motivele

Oamenii ajung în ziua de astăzi chiar și pe cele mai exotice și virgine insule, însă există unele locuri unde populația are interzis din varii motive.

Acestea sunt top șapte locuri din lume pe care nu ai voie să le vizitezi:

1. Aflat în Japonia, altaul Ise Grand este cel mai vechi din lume, iar numai familia regală japoneză și câțiva preoți și preotese au voie să-l viziteze.

2. Insula Șerpilor – această insulă din Brazilia este atât de plină de șerpi, încât chiar și cei mai apreciați cercetători au nevoie de mai multe aprobări înainte de a începe cercetările.

3. Peștere Lascaux din Franța are 20.000 de ani și este plină de picturi rupestre ce înfățișează animale. Descoperită în 1940, peștera a fost deschisă tuturor vizitatorilor, dar dioxidul de carbon expirat de oameni distrugea picturile.

4. Insula North Sentinel este localizată în Golful Bengal și este înconjuată de corali minunați. Problema este că insula are ca singuri locuitori oameni din tribul Sentilenese, care devin violenți când vizitatorii ajung pe insulă.

5. Insula Poveglia din Italia a fost utilizată de secole ca loc de exil și de aruncare a trupurilor decedaților. Astfel, insula este un focar de infecție.

6. Insulele Solomon – această zonă este parte din UNESCO World Heritage, dar asta nu înseamnă că toți oamenii au voie să o viziteze. Localnicii sunt vânători de capete și nu permit vizitarea zonei.

7. Sturtsey, Islanda – zona aceasta este una dintre cele mai tinere părți de pe Pâmânt. A apărut în 1960 după o erupție vulcanică și doar cercetătorii au voie să o viziteze. 

SURSĂ

Mai multe articole despre:
vizită vacanţă lume locuri