MENIU

Aproximativ 100.000 de elevi din Capitală au revenit, astăzi, în bănci. Unde se mai face școală online și când ar putea fi reluate cursurile

Școală

La fix o lună înainte de vacanța de vară, elevii de gimnaziu și liceu din București care nu sunt în clasele terminale se pot întoarce fizic în bănci, după o lungă perioadă în care procesul de învățare s-a desfășurat exclusiv online. Mult-așteptata decizie a fost luată după ce rata de infectare din Capitală a scăzut, marți, sub 1 la mie pentru a doua zi consecutiv.

Pentru prima dată de la suspendarea generală a cursurilor din data de 9 noiembrie 2020, elevii din clasele V-VII și IX-XI revin fizic la cursuri de miercuri, 19 mai 2021, potrivit unei decizii anunțate, ieri, de prefectul Alin Stoica, la finalul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului Bucureștiului (CSMB). Vorbim despre 100.000 de elevi, potrivit unei declarații făcute de ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la  postul public de televiziune.

„Asta înseamnă că în online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi din România. Cu alte cuvinte, de mâine (astăzi -  n.r.) vor putea merge la şcoală - şi sunt atent la nuanţă - vor putea merge la şcoală 93% din numărul total de elevi din România. 2,7 milioane”, a punctat ministrul Educaţiei.

El a menţionat că îndeamnă directorii să se asigure de respectarea regulilor şi măsurilor de protecţie, explicând că, dacă o şcoală nu poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie, se impune purtarea măştii.

Ministrul a adăugat că, în măsura în care trendul se păstrează, şi cei 200.000 de elevi care au mai rămas în online, în 534 de localităţi unde rata de infectare este peste unu la mie, vor putea să revină la şcoală: „Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent”.

Vă reamintim că pe 9 noiembrie 2020, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, școala a fost închisă integral până la vacanța de Crăciun. A urmat redeschiderea școlilor pe scenarii pe 8 februarie, anul acesta, iar elevii din clasele V-VII și cei din liceu, IX-XI, au rămas în online, în Capitală, atât în scenariul galben cât și în cel roșu.