MENIU

Aproape 800 de decese într-o singură zi, în Rusia. La cât a ajuns bilanțul total și care este cea mai afectată zonă a țării

Coronavirus Rusia

Bilanțul deceselor asociate COVID-19 a crescut, în Rusia, ajungând la un total de total de 160.137 de astfel de cazuri, după ce numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 785 de noi cazuri. Totodată, 23.508 de oameni s-au infectat cu noul coronavirus de duminică și până luni. 

În fruntea listei deceselor provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore se plasează Moscova, cu 75 de morţi, urmată de Sankt Petersburg, cu 60 de decese.

Totodată, în capitala rusă au fost depistate 3.330 noi contagieri, cu aproape 25 % mai multe față de ziua precedentă.

Guvernul rus insistă că vaccinarea este singura cale pentru a frâna răspândirea virusului SARS-CoV-2, propunându-şi să vaccineze 80% din populaţia ţării cu cel puţin o doză până la 1 noiembrie. Potrivit Gogov.ru, în ultima săptămână au fost vaccinate zilnic în medie 294.684 de persoane în întreaga ţară. Prin urmare, dacă se va menţine acelaşi ritm, pentru a vaccina 60% din populaţia adultă, Rusia va avea nevoie de cel puţin 109 zile pentru a-și atinge țintele.

Deşi Rusia dispune în prezent de patru vaccinuri anti-COVID-19, vorbim despre Sputnik V, EpiVacCorona, CoviVac în două doze şi Sputnik Light într-o singură doză , ritmul vaccinării nu este considerat suficient de alert de autorităţile sanitare.

Rusia este în prezent a patra ţară cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din întreaga lume, după SUA, India şi Brazilia, ocupând, de asemenea locul, şase mondial ca număr de decese asociate COVID-19, relatează Agerpres.