MENIU

Aproape 200 de pasageri, blocaţi în aeroportul din Iași de peste 4 ore. Care este cauza

Aproape 200 de persoane sunt blocate de peste patru ore pe Aeroportul Internaţional Iaşi, după ce un pilot a găsit o defecţiune tehnică la aeronava care trebuia să decoleze spre Catania, în Italia, anunță Agerpres. 

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Iaşi, avionul ce aparţine companiei Wizz Air trebuia să decoleze de pe pista din Iaşi la ora 14,00. De atunci, aproximativ 180 de persoane, printre care sunt şapte copii, aşteaptă în terminalul T 3 să afle când vor decola spre Catania.

"Este o defecţiune tehnică depistată de pilot înainte ca pasagerii să fie îmbarcaţi. Cei 180 de pasageri vor putea fi îmbarcaţi în aceeaşi aeronavă imediat ce problema va fi remediată", a declarat Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Reprezentanții companiei au anunțat ulterior că zborul a fost reluat în condiții de siguranță, după mai bine de 4 ore de așteptări. 

“Zborul Wizz Air W6 3681  de la Iaşi  spre Catania din data de 18 august a avut o  întârziere  cauzată  de o inspecţie tehnică neprogamată a aeronavei.  Zborul a decolat la ora 17.55 (ora locală). Toți pasagerii au fost informați și li s-a acordat asistenţă în conformitate cu reglementările UE în vigoare și cu politica Wizz Air. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor ale căror planuri de călătorie au fost afectate de această situaţie, dar siguranța lor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea companiei.”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene. 

Mai multe articole despre:
avion pasageri Wizz Air