MENIU

Aproape 150 de palestinieni răniți în ciocnirile cu soldații israelieni. Cât mai durează conflictul

Steag Palestina - imagine de arhivă

Ciocnirile dintre palestinieni care protestează împotriva colonizării israeliene și soldați israelieni, în Cisiordania ocupată, au dus la aproape 150 de palestinieni răniți, majoritatea afectați de gazele lacrimogene.

Sute de palestinieni s-au adunat în această după-amiaza în localitatea Beita, un punct fierbinte în ultimele luni, pentru a protesta împotriva coloniei Eviatar, situată în apropiere.

"În ultimele ore, o revoltă a fost organizată lângă avanpostul Givat Eviatar, la sud de Nablus. Sute de palestinieni au aruncat cu pietre asupra soldaților israelieni care au răspuns cu mijloace de control al revoltelor", a declarat un fotograf AFP pentru agenția cu ediul în Paris, Franța, potrivit HotNews.ro.

Semiluna Roșie Palestiniană a raportat 146 de răniți printre manifestanți, nouă dintre ei fiind loviți de muniții vii, 34 de gloanțe de cauciuc și peste 80 de cartoșe lacrimogene.

Armata a confirmat două persoane din rândurile sale ca fiind rănite ușor. Se pare că toți cei nouă răniți au fost duși la spital.

Coloniștii israelieni s-au așezat la începutul lunii mai pe un deal, lângă Nablus, pentru a fonda colonia sălbatică Eviatar, fără a obține permisiunea guvernului israelian.

După câteva săptămâni de ciocniri și tensiuni, s-a ajuns la un acord cu coloniștii din Eviatar care au evacuat locul, în timp ce Ministerul Apărării israelian a revizuit drepturile de proprietate ale terenului revendicate de evrei pentru a determina dacă acestea pot fi luate în considerare.
 
Mai multe articole despre:
ciocniri raniti palestinieni israelieni armata